Waar vind je verjaardag afbeeldingen?

Waar vind je verjaardag afbeeldingen die je gratis en voor niks kunt gebruiken?

Verjaardag afbeeldingen zijn in groten getale te vinden op het internet. Er zijn heel sites die gratis verjaardag plaatjes aanbieden. We hebben een overzicht opgesteld met sites die gratis de allerleukste verjaardag afbeeldingen aanbieden: zowel foto’s als clipart!

Verjaardag afbeeldingen

Clipart Queen is de naam van de site van illustratrice Rita Nygaard. Zij maakt tekeningen, illustraties en heel veel clipart. het onderwerp “verjaardagen” komt ook geregeld aan de orde. je mag dit beeldmateriaal gratis gebruiken, maar doe het met mat en en je mag het niet voor negatieve zaken inzetten. Lees het na Clipart Koningin.

Flickr is waarschijnlijk de allergrootste bron met fotomateriaal. Dat is heel handig voor als je op zoek bent naar verjaardag foto’s. Er is namelijk altijd wat te vinden. Maar je kunt ook nog wel eens verdwalen en daarom is aan te raden om je zoekopdracht te verfijnen. Dat kan door het gebruik van meerdere trefwoorden. Ook kun je op kleur, op grootte van de afbeelding en op de licentie zoeken. De foto hieronder is ook van Flickr afkomstig en bij deze afbeelding staat de vermelding ‘some rights reserved’. Dit houdt in dat het noodzakelijk is dat je moet aangeven waar je de foto vandaan hebt en wie de fotograaf is.

 

verjaardag afbeeldingen
Verjaardagstaart. Bron afbeelding: Flickr

Freepik is een site die vol staat met de mooiste vectoren. Ook op verjaardagsgebied is er veel te vinden. Er staan bijna 7000 verjaardagvertoten op vermeld die je gratis mag gebruiken voor persoonlijk en commercieel gebruik. De vectoren zijn te downloaden in .AI and .EPS formaat. Het enige wat Freepik terugvraagt is naamsvermelding. Het plaatje hieronder is van Freepik afkomstig.

verjaardag taartjes
Verjaardag taartjes. Designed by Freepik

Free Vintage Illustrations is een collectie met plaatjes en tekeningen uit oude boeken en historische ansichtkaarten en natuurlijk ook over ‘verjaardagen’., zoals afbeeldingen van bloemen, taarten en gelukswensen. De afbeeldingen op deze site gratis gebruiken, want het materiaal dateert namelijk uit de periode van voor 1923 en dat betekent dat het auteursrecht verlopen is. het beeldmateriaal maakt dus deel uit van het publiek domein en is gratis te gebruiken zonder dat naamsvermelding of toestemming nodig is.

Op Hellas Mutimedia vind je clipart, plaatjes en gif animaties met 20 bladzijden aan verjaardag plaatjes. Deze plaatjes zijn gratis te gebruiken voor niet commerciële projecten. Naamsvermelding is niet nodig, maar is natuurlijk wel zo aardig.

Old Design Shop is een verzameling met plaatjes uit oude boeken, ansichtkaarten en vintage tijdschriften. Er staan ook heel veel verjaardag afbeeldingen tussen. Deze plaatjes zijn gemoderniseerd met behulp van Photoshop. Je mag de plaatjes gratis gebruiken: ‘You may use the vintage images from the Old Design Shop for personal use and/or commercial use.’

Clipart maker Phillip Martin heeft ook verjaardag clipart op zijn site geplaatst. Het zijn niet echt veel afbeeldingen, maar wel weer anders dan de standaard clipart. Je kunt zijn materiaal gratis downloaden en het is beschikbaar gesteld onder de CC BY-NC-ND 3.0 licentie. Je mag het werk dus gebruiken, delen, maar niet aanpassen en niet voor een commercieel doel gebruiken.

Op Pixabay vind je ook heel veel gratis verjaardag afbeeldingen én clipart. Zo’n 4200 foto’s en afbeeldingen en dat aantal groeit alleen nog maar!

verjaardag foto
Lekker verjaardagstaart Bron foto: Pixabay

En als laatste in de rij is er Webweaver. Deze site biedt heel veel clipart aan. Van verjaardagstaarten tot felicitatie clipart.

Een laatste tip is de site Afbeeldingen.net waar je een overzicht met sites vindt, die heel veel verjaardag afbeeldingen aanbieden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s