Meer dan 1 miljoen gratis foto’s vind je op……

Pixabay!

Eén van de grootste en meest bekende beeldbanken die gratis afbeeldingen aanbiedt, is Pixabay.  je vindt er uiteenlopend beeldmateriaal dat je zowel voor persoonlijke als voor commercieel gebruik kunt downloaden. Helemaal gratis!

“Download royalty vrije stock- foto’s en video’s en deel jouw eigen afbeeldingen als publiek domein met mensen over de hele wereld.”

Meer dan 1 miljoen gratis afbeeldingen!

Pixabay is in 2010 opgericht door de Duitsers Hans Braxmeier en Simon Steinberger. Aanvankelijk was het een particuliere verzameling met afbeeldingen en later groeide het uit tot een online community in 20 talen! Ook bood de beeldbank in het begin nog maar weinig beeldmateriaal aan. Begin 2013 stonden er nog 70.000 afbeeldingen op Pixabay. Nu telt Pixabay meer dan 1 miljoen foto’s, vectoren, illustraties en zelfs video’s. Echt enorm veel! En dat aantal groeit en groeit!

Pixabay oprichters
De Pixabay oprichters: Hans Braxmeier en Simon Steinberger

Creative Commons Zero

Alle het materiaal, dus alle  foto’s, vectoren, illustraties  video’s zijn beschikbaar gesteld onder Creative Commons Zero (CC0). Dat betekent dat je kunt doen en laten wat u wilt met het beeldmateriaal. Je mag het gratis en zonder bronvermelding voor persoonlijke of commerciële doeleinden gebruiken. Toestemming is niet nodig!

Handig zoeken!

Ook handig is dat dat je kunt zoeken in heel veel talen, onder meer in het Nederlands. Dat maakt het wel een stuk makkelijker. Het is ook niet nodig om je te registreren. Je kunt gewoon een foto downloaden. Het enige wat je moet doen is een code invullen en kun je de foto’s niet in de hoogste resolutie downloaden. Daarvoor moet je je registeren. Maar dat is gelukkig gratis!

1 miljoen gratis foto's
Gratis foto’s vind je op Pixabay!

Voeg eigen foto’s toe

Op Pixabay kun je ook eigen foto’s of ander beeldmateriaal toevoegen en gratis ter beschikking stellen aan de gebruikers van de beeldbank. Je moet je dan wel registreren.
Door al dat aanbod, wordt de beeldbank steeds groter. Niet alle afbeeldingen worden geaccepteerd. Het materiaal moet wel voldoen aan een aantal kwaliteitseisen.

Hoe verdient Pixabay zijn geld?

Op Pixabay worden ook foto’s van Shutterstock aangeboden. Dit is een grote een beeldbank waar je moet betalen voor het gebruik van de afbeeldingen. Pixabay werkt met Shutterstock samen en als je naar afbeelding zoekt krijg je alle Pixabay-afbeeldingen te zien, maar bovendien krijg je alternatieven getoond afkomstig uit de Shutterstock beeldbank. Als je een foto koopt op Shutterstock, krijgt Pixabay daar een vergoeding voor!

Hoe zoek je naar foto’s op Pixabay?

Hoe je een geschikt beeldmateriaal moet zoeken op Pixabay is super eenvoudig. Type het trefwoord in en je krijgt een enorme hoeveelheid aantal zoekresultaten. Soms veel te veel. Je kunt dan gaan filteren. Zo kun je aangeven naar wat voor soort beeldmateriaal je op zoek bent (foto’s, vectoren, illustraties of video’s). Je kunt verder selecteren op afdrukstand (horizontaal of verticaal), op categorie, grootte en zelfs op kleur. Bekijk hieronder twee tutorials die je wegwijs maken in het zoeken op Pixabay.

Lees ook het blog!

En een aanrader is het Pixabay blog. iedere maand verschijnt er een nieuw artikel. Soms wordt er een fotobewerkingstool of app aangeboden en voor speciale evenementen of feestdagen, selecteert de beeldbank een aantal foto’s die je als pakketje kunt downloaden. Zo werd er met Pasen een serie ‘paasfoto’s’ aangeboden en met kerst kon je een pakketje met de mooiste kerstmannen clipart downloaden.

Editor’s Choice foto’s

Ook bekijk ik graag de Editor’s Choice afbeeldingen. Zoals Pixabay het omschrijft zijn dit”

‘Prachtige foto’s en video’s, geselecteerd door ons team’  

En dat klopt! Je kunt er echt uren door heen scrollen. Verslavend…. Ook de foto van deze prachtige pauw is een Editors Choice foto.

gratis foto op PIxabay
Deze prachtige pauw is een Editors Choice van het Pixabay team!

Conclusie: Pixabay is echt een aanrader als je op zoek bent naar gratis foto’s!

Bronnen: Pixabay – AboutStony Brooke University Wikipedia en alle foto’s in dit bericht zijn natuurlijk gedownload vanaf Pixabay!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s